Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.

Nieuws

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Erik Leenders
Di 20 feb om 13:34 uur
OTC Toernooi Repelaer

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zondag OTC-toernooi bij ttv De Repelaer in Spijkenisse.

Ruim een uur rijden, maar lekker gespeeld in een 8-kamp.
Ontvangst met koffie en koek en 's middags erwtensoep.
Bovendien kreeg iedereen een herinnering aan het toernooi.
Het werd wel wat laat, want het toernooi was pas ruim na zeven uur afgelopen.

Verslag

Door: Erik Leenders
Zo 11 feb om 17:46 uur
TOP24 toernooi 2018

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zaterdag weer de TOP24 gespeeld.
Een marathontoernooi van zoveel mogelijk wedstrijden.

Voor de 38e keer werd dit toernooi alweer gehouden, oorspronkelijk in de opzet bedacht door Piet Verwoert van SER80. Voor de 2e keer werd gespeeld in de zaal van Rhenus.
De bedoeling is om de hele dag zoveel mogelijk te spelen tegen zoveel mogelijk tegenstanders.
Er zijn uiteindelijk 18 ronden (!) Zwitsers gespeeld.

Mijn derde plaats leverde een enorme en mooie beker op.

Door: Jasper Vilé
Ma 05 feb om 21:14 uur
Van de voorzitter: 'de 2de helft', wat ligt er voor ons?
We zijn alweer ruim een maand in het nieuwe jaar en gestart met de tweede (competitie)helft. Waar kijken we met genoegen op terug en wat ligt er voor ons?

Zoals ik op de nieuwjaarsreceptie al zei, kunnen we zo halverwege het seizoen terugkijken op een goede start van ons sportjaar. We hebben een 55+ groep, die nog steeds met plezier speelt. Mede gezien hun foto, die inmiddels aan de wand in onze kantine prijkt. We hebben een substantiële groep nieuwe leden, die weer voor meer dynamiek zorgt binnen onze club. De barcommissie is qua aantal uitgebreid, wat voor de barcie een welkome aanvulling is. We zijn het eerste half jaar ingegaan van ons driejarig jeugdplan. Weliswaar werpt dit nog niet direct vruchten af, dat zal meer tijd nodig hebben. Elke week mogen we ook weer rekenen op de inzet van onze trainers en de samenstelling van het bestuur blijft gelukkig stabiel. Vrijwilligers hebben we nodig en zijn de kern van het succes van onze club. Veel dank voor alle hierboven genoemden. En niet te vergeten Max als chef kok van de nieuwjaarsborrel en Yo Han voor zijn assistentie in deze.

Inmiddels hebben we al twee toernooien achter de rug. De eerste zaterdag van dit jaar was het Kindertafeltennisfeest, ofwel het tafeltennistoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van de Zeister basisscholen. Wederom een geslaagd toernooi. De Kameleon viel de eer als 'beste tafeltennisschool van Zeist' te beurt. De prijzen werden dit jaar (en volgens mij voor het eerst) uitgedeeld door wethouder Jansen. Al met al een geslaagd toernooi, welke we deze week gaan evalueren om er volgend jaar een nog leuker toernooi van te maken.

Zondag 21 januari vonden onze clubkampioenschappen plaats. De vraag is vanaf nu, hoeveel keer zal de naam Floris Zur Muhlen op de trofee gaan prijken? Proficiat Floris, je bent een waardig clubkampioen en ambassadeur van ZTTV. Desondanks kijken we terug op een leuk toernooi.

Tot zover een terugblik. Wat staat de komende maanden op de agenda? Ten eerste natuurlijk ons roemruchte Open Zeister Kampioenschappen. Een populair toernooi, welke binnen 24 uur vol zat, daar mogen we trots op zijn.

Daarnaast kunnen we rekenen op een tweetal spannende trajecten. De gemeente Zeist heeft al de eerste sportaccommodaties voor (basis)scholen voorzien van de nieuwe elektronische sloten. Het zal een kwestie van weken zijn, dat ook de buitendeur van Vollenhove wordt voorzien van dit nieuwe systeem. Wat gaat dat betekenen voor ons, zover we de informatie hebben? We krijgen een barcode voor het openen van de deur. Ofwel de fysieke sleutel wordt vervangen door een elektronische. We krijgen vanaf het openen van de buitendeur dan 15 minuten de tijd om de deur van de zaal te openen. De zogenaamde doorlooptijd. Wij hebben met onze kantine een bijzondere situatie, dus de gemeente is nog aan het kijken hoe dat qua toegang geregeld moet worden. Dit nieuwe systeem zal veel vragen oproepen, bij onze leden en ook bij de gemeente. Begrijpelijk bij zo een vernieuwing, we hebben dan ook afgesproken om vooral in het begin veel contact met elkaar te hebben. Het is de insteek van de gemeente om ons zo comfortabel mogelijk te laten sporten en dit systeem niet te gebruiken om elke gehuurde minuut betaald te krijgen. Daarom wil ik vanaf deze plaats alle leden oproepen om bij het bestuur aan te geven, als zaken m.b.t. deze vernieuwing onhandig zijn en / of beter kunnen. Dan kijken wij wat we met de gemeente kunnen regelen.

De gemeente gaat ook beginnen met het traject 'binnensportaccommodatie'. Samen met alle zaalsportverenigingen ofwel binnensporten, wil zij gaan kijken of en hoe zij het huidige aanbod van sportzalen kan verbeteren en vernieuwen. We zullen als vereniging uitgenodigd worden om hier aan deel te nemen en dat gaan we ook zeker doen.

Kortom, genoeg te doen ............

Door: Rens Boer
Ma 05 feb om 19:23 uur
Floris en Ellin soepel naar de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen
Hierbij een kort verslag van de halve finale van de NJM die op zondag 4 februari in Assen werd gespeeld:

Floris staat op de jeugdranglijst ondertussen op een 2e plaats en was het dus eigenlijk aan zijn stand verplicht om de tweedaagse finale (top12 van Nederland) net als de voorgaande jaren te gaan halen. Hij stond in een poule van 6 als eerste geplaatst en moest bij de beste 3 eindigen om door te gaan naar de finale. Na zijn eerste 9 games was het al gelijk duidelijk dat Floris niet van plan was de finale te gaan missen en met 3x 3-0 was hij al zo goed als zeker van een finaleplek. Toen ook de nummer 3 (nr 12 van Nederland) gemakkelijk werd verslagen was alleen de wedstrijd voor plek 1 (tegen de nr7 van Nederland) nog van belang. Deze ging niet vanzelf maar na een 1-2 achterstand en bij 2-2 zelfs een 0-4 en 4-9 achterstand wist Floris goed rustig te blijven en met 12-10 de groepswinst te pakken.

Ellin had het in de kwartfinale zeer goed gedaan waardoor ze nu een relatief makkelijke poule had. Ze is zelf de nr13 van Nederland dus ze zit net op het randje voor de finale (top 12). Ze stond 4e geplaatst in haar poule en de top4 zou zich ook voor de finale plaatsen.
De eerste twee wedstrijden (tegen nr6 en nr9 van Nederland) zat het dicht bij elkaar maar verloor ze met 1-3 en 0-3. Daarna revancheerde ze zich echter goed en wist ze van de nr 1 van de poule (nr 4 van Nederland) te winnen. Dit goede spel nam ze neem naar de ‘belangrijke’ wedstrijden om de top4 te halen en met 2x een soepele 3-0 (tegen de nr16 en nr24) werd de finaleplek veiliggesteld.

Voor Floris de zesde keer en voor Ellin de vijfde keer dat ze achter elkaar in finale staan, een enorm knappe prestatie!!!

De finale zal op 9 en 10 juni gespeeld worden in Panningen.

Door: Erik Leenders
Zo 28 jan om 19:09 uur
Nationale E-meerkampen

Klik op de foto voor de originele grootte
Halve finale Nationale E-Meerkampen.

Vandaag de halve finale gespeeld in Veenendaal bij SKF.
9-kamp op drie tafels, zodat we lekker konden doorspelen.
Ik was 7e geplaatst en heb er 4 van de 8 gewonnen.
Prima resultaat dus.

Door: Jasper Vilé
Ma 22 jan om 20:08 uur
Floris zur Muhlen de nieuwe ZTTV Clubkampioen

Klik op de foto voor de originele grootte
Zondag 21 januari startte om tien uur 's ochtends de clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging ZTTV. In verschillende categorieën kon gestreden worden om het clubkampioenschap, Floris zur Muhlen ging als de grote winnaar naar huis.

Zondag 21 januari startte om tien uur 's ochtends de clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging ZTTV. De kampioenschappen werden volgens het zogenaamde 'Zwitsers systeem' gespeeld onder leiding van competitieleider Martijn Grimme.

Na bijna 10 ronden te hebben gespeeld, startten om 16.00 uur de eerste halver finales. Een uur later stond de 14 jarige en oud Nederlands kampioen bij de jeugd, Floris zur Muhlen, in de finale bij de jeugd tegen aanstormend talent Kasper Marinus. Floris was een maatje te groot en werd clubkampioen bij de jeugd van ZTTV. Even na de jeugdfinale, mocht hij aantreden in de finale bij de senioren tegen oud jeugd- en senioren clubkampioen Rens Boer. Alhoewel de twee laatste games spannend waren, mocht Floris zich clubkampioen 2018 van ZTTV noemen. Daphne Tollenaar (net jeugdlid af) en Elin Nootebos (spelend in de jeugdtop van Nederland) werden clubkampioen in het senioren dubbelspel door Kasper Marinus en Bart van den akker te verslaan. 

De overige categorieën werden de prijzen als volgt verdeeld:

Groep B:
Clubkampioen: Elin Nootebos
Runner-up: Peter Hendriksen

Groep C:
Clubkampioen: Kasper Marinus
Runner-up: Bart van den Akker

Groep D:
Clubkampioen: Maarten Santema
Runner-up: Dion van Leeuwen

In de bijlage een foto met alle kampioenen en een overzicht van alle halve finales en finales.

CK 2018 finales 1

Door: Jasper Vilé
Zo 07 jan om 19:58 uur
De Kameleon beste 'tafeltennisschool'

Klik op de foto voor de originele grootte
Zaterdag 6 januari vond weer het jaarlijkse tafeltennistoernooi voor de basisscholen van Zeist plaats. Gaat Kerkebosch net als de afgelopen 2 jaar weer met de wisselbeker er vandoor?

De Kameleon beste 'tafeltennisschool'

Zaterdag 6 januari vond weer het jaarlijkse tafeltennistoernooi voor de basisscholen van Zeist plaats. Traditioneel wordt dit toernooi op de laatste zaterdag van de kerstvakantie georganiseerd door ZTTV i.s.m. Sportief Zeist. Afgelopen zaterdag speelden ruim 40 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 tegen elkaar voor de individuele prijzen per groep en uiteraard om punten te winnen voor hun school. Veel partijen werden met plezier gespeeld. Maar naarmate de finales dichterbij kwamen, werd de partijen spannender en werd er vaak goed getafeltennist. Uiteindelijk kwam de Kameleon als winnaar uit de bus en mochten zij uit handen van wethouder Jansen de wisselbeker in ontvangst nemen.

De individuele winnaars per groep waren:
Groep 5:
1.Job Koning (Kameleon)
2.Lars van de Veerdonk (Nije Kroost)
Groep 6:
1.Julien Fiscali (Kameleon)
2.Tijn Ekels (Ichtus)
Groep 7:
1.Stan Koning (Kameleon)
2.Stijn Dalhuisen (Kerckebosch)
Groep 8:
1.Sander Holtzer (Kerckebosch)
2.Pieter van Thiel (Ichtus)


Iedereen keek terug op een plezierige en sportieve dag, tot volgend jaar? 

Door: Jasper Vilé
Ma 04 dec om 20:24 uur
Van de voorzitter: December, een maand van terugblikken
Het is alweer december, onze seizoen is al 3 maanden aan de gang. Reden genoeg om even tot zover terug te blikken. Lees alles over de bedrijvigheid rondom onze jeugd, gemeentezaken en meer.

Qua seizoen zijn we al 3 maanden verder en de najaarscompetitie is nagenoeg voor iedereen alweer voorbij. Terug naar het begin. We zijn dit seizoen begonnen met toch weer een aantal nieuwe leden. De trainingen raken vol. En het doet me goed dat een aantal nieuwe leden gelijk gestart zijn met competitiespelen. De één wint wat meer dan de ander, maar voor elk een leerzame ervaring.

Eindelijk is de subsidie voor ons jeugdplan formeel rond. Een belangrijke basis om verder te gaan met ons jeugdplan. Direct hebben we hiervoor een drietal kleine tafeltennistafels gekocht om wat meer 'fun'-factor te krijgen. Samen met Sportief Zeist zijn we intensief bezig geweest met de Sjors Sportief aanmeldingen en het voorbereiden van het kindertafeltennisfeest. Bij de beginnende jeugd, de groep van Jelle, lopen nu drie a vier kinderen rond die gebruik maken van Sportief Zeist. Jelle wordt bijgestaan, om de kinderen meer aandacht te geven, door John van Hoeven. John staat ons sinds vorig seizoen met raad en daad bij. Zo heeft hij de afgelopen maand vier clinics gegeven op een basisschool en start hij weer met vier clinics op een andere basisschool. Hierbij maakt John bijvoorbeeld ook gebruik van de kleine tafeltennistafels.

Allemaal mooie ontwikkelingen en we hopen hiermee een goede start te maken om op termijn weer een solide jeugdafdeling te krijgen binnen de club. Want wees nu eerlijk, we blijven toch trots op onze jeugd als we bijvoorbeeld lezen dat Floris en Elin, 'onze' jeugd, alweer de halve finale hebben gehaald van de NJM?

Zoals jullie gemerkt hebben, zagen of zien we wel eens hornaars, vlinders en / of motten in de zaal. Dit is niet prettig, maar gelukkig al lange tijd bekend bij de gemeente. Rentokil is zelfs ingeschakeld om dit te 'tackelen'. In ons laatste contact blijkt dit best nog een harde noot te kraken. We hopen, dat ze binnenkort succes zullen hebben.

Verder is het wat gemeentezaken nog redelijk rustig. Nog steeds geen enkel nieuws over de nieuwe elektronische deuren. Wel lijkt er een voorzichtige start gemaakt te gaan worden met het traject sportaccommodatie voor de binnensporten van Zeist. Over een paar weken ga ik even bijpraten met onze contactpersoon bij de gemeente en hoop dan meer te horen.

Waar het onrustig was en nu weer rustig (zo lijkt het), zijn de plannen van de NTTB om de competitieopzet te gaan veranderen. Nadat de leden direct de nieuwe plannen niet omarmden, heeft de NTTB een enquête gehouden onder leden en oud-leden over de wensen c.q. voorkeuren qua competitie-opzet. De resultaten van de enquête zijn bekend. Het merendeel van de leden wil alles houden zoals het is. De resultaten zijn ook besproken met de regiocompetitieleiders van Nederland, een meerderheid van hen stond ook niet achter het veranderen van de competitie-opzet. Het is een kwestie van één en één is twee, dat het niet verwonderlijk is dat op de laatste bondsraad geen woord wordt gerept (op de agenda en het verslag) over welk voorstel dan ook voor een andere competitie-opzet. Het lijkt erop dat de bond dit onderwerp even voor zich uit schuift. Voor hoe lang? Dat weten we niet.

Qua nieuws werd de laatste helaas beheerst door nieuws betreft het ontvallen van ons oud-lid Nico Agricola en lid Thon Backers. We wensen hun dierbaren veel liefde en kracht toe in deze trieste tijd.

De komende maanden zullen voor ons in het teken staan van het voorbereiden van het kindertafeltennisfeest, de nieuwjaarsborrel, de voorjaarscompetitie, de ZTTV clubkampioenschappen en de Open Zeister. Genoeg om naar uit te kijken, we hebben er zin in.

Door: Rens Boer
Zo 03 dec om 19:31 uur
Floris en Ellin met glans door naar de halve finale NJM
Vandaag stond de kwartfinale van de Nationale JeugdMeerkampen op het programma. Floris (met Martijn Spithoven als coach) speelde zijn poule in Nijmegen. Ellin (met Rens als coach) speelde haar poule in Hilversum. Hierbij een kort verslag:

Floris stond eerste geplaatst en liet ook in alle wedstrijden zien waarom. Zonder één game te verliezen (15-0) werd hij eerste in de poule. Ook de gamestanden (165 punten voor en 79 punten tegen, dus een gemiddelde van 11-5) waren enorm overtuigend.

Ellin stond 2e geplaatst. De eerste wedstrijd ging (verrassend) verloren tegen de goed spelende nr 4. Daarna was Ellin echter weer goed bij de les en won ze gemakkelijk van de nr 5, 3 en 6 waardoor ze sowieso door was naar de halve finale. De laatste wedstrijd tegen de nr1 geplaatst (nr 4 van Nederland) liet Ellin weer zien van iedereen te kunnen winnen en met 11-8, 5-11, 11-6 en 11-6 werd de eerste plaats veiliggesteld.

De halve finale (beste 24 spelers) zal op 4 februari plaatsvinden. Hier zal worden gestreden voor 12 finaleplekken

Door: Hans Mulder
Zo 03 dec om 11:45 uur
In memoriam Thon Backers
Begin vorige week bereikte ons het trieste nieuws dat ons lid Thon Backers op 70-jarige leeftijd is overleden. Hij was al sinds ruim een jaar geleden ernstig ziek.

Ik herinner me Thon als een goed en eerlijk mens. Op zijn vaste dinsdagavond kwam ie altijd een balletje slaan, zowel in het enkel- als in het dubbelspel.
Heel vroeger heeft Thon ook nog competitie gespeeld voor ZTTV. Ik zal hem gaan missen. Op 4 december om 10.45 uur zal er een crematieplechtigheid worden gehouden in Bilthoven.

Door: Jasper Vilé
Di 28 nov om 21:07 uur
Welke basisschool is de beste in tafeltennis?
Wij zijn namens ZTTV en Sportief Zeist verheugd dat wij jou en jullie school (hopelijk) mogen ontvangen op het tafeltennisfeest 2018.

Al vele jaren organiseren we voor de basisscholen het Kindertafeltennisfeest (KTF), ofwel welke school in Zeist is het beste in tafeltennis?

Het Tafeltennisfeest is inmiddels een begrip in Zeist en een mooie afsluiting van de kerstvakantie. Daar zijn we trots op, want elk jaar is het ook voor ons een feest om al die kinderen op zo een dag met plezier te zien sporten.
We hopen ook dit jaar dat weer veel kinderen van 8 t/m 12 jaar mee doen en hun uiterste best ook doen om in de prijzen te vallen en het belangrijkste om punten te scoren voor hun school. Want wie wordt dit jaar de beste tafeltennisbasisschool van Zeist?

Maar het gaat uiteraard niet alleen om te winnen, het plezier moet voorop staan. Het is natuurlijk niet voor niets een TafeltennisFEEST!

Heb je je niet aangemeld? Doe dat dan vóór 9 december 2017 via; https://www.sjorssportief.nl/activiteit/49177/tafeltennis-feest-schoolsporttoernooi#alert-anchor

Let op; ouders/verzorgers moeten uiteraard wel eerst inloggen bij Sjors Sportief voordat ze zich kunnen opgeven voor het tafeltennisfeest.

Zie bijlage voor meer gedetailleerde informatie.

KTF 2018

Door: Rens Boer
Ma 13 nov om 15:34 uur
Knappe prestaties van Kasper, Ellin en Floris in Tilburg (ranglijsttoernooi).
Hierbij een verslag van een weekendje Tilburg met Kasper Marinus, Ellin Nootebos en Floris Zur Muhlen:

Kasper speelde namens ZTTV op zaterdag het jeugdranglijsttoernooi (voor spelers zonder licentie). Tijdens het vorige ranglijsttoernooi in Hoorn had hij nog de finale gehaald en dus was hij een van de favorieten in Tilburg.
In de poulefase (poule van 6) stond hij dan ook eerste geplaatst. De eerste 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen. In zijn laatste wedstrijd (voor groepswinst) moest Kasper, die zelf 2e klasse speelt, tegen een speler die 60% wint in de 1e klasse. Ondanks een 0-2 achterstand wist Kasper (met hulp van coach Martijn Grimme) de wedstrijd om te draaien en met 13-11, 11-9, 11-8 was de groepswinst binnen.
Daarna begon echter het echte werk, de knock-outfase. De eerste wedstrijd werd na een spannende eerste game overtuigend gewonnen. In de kwartfinale moest Kasper tegen de nr1 geplaatst (80% hoofdklasse jeugd), ook deze wedstrijd werd gewonnen. In de halve finale was de nr2 geplaatst aan de beurt, ook hij werd in 4 snelle games verslagen. In de finale was de nr3/4 geplaatst nog over en ook die speler had weinig in te brengen tegen het goede spel van Kasper. Hiermee wint Kasper dus het jeugdranglijsttoernooi en daarmee een B-licentie voor de jongens Kadetten!

Op zondag was het de beurt aan Ellin (met coach Rens) en Floris (met coach Martijn Spithoven). Beide hebben een A-licentie bij de Kadetten en we waren vooral benieuwd hoe ze het zouden gaan doen op het eerste A-toernooi tov de andere toptalenten van Nederland.

Ellin zat in een poule van 7 en liet zien tegen iedereen nog steeds kans te maken. Helaas viel de eerste 3 wedstrijden (tegen de nr1-3 van haar poule) net verkeerd waardoor een enorm goede klassering er niet mee inzat, wel liet ze zien nog steeds tegen iedereen (bijv tegen de nr 3 van de ranglijst/Nederland) kans te maken. Uiteindelijk wist Ellin nog één wedstrijd te winnen waardoor ze 6e werd in haar poule. Omdat A toernooien altijd helemaal uitgespeeld worden totdat iedereen een plek heeft mocht ze daarna nog een wedstrijd voor plek 11-12 spelen. Deze werd overtuigend gewonnen waardoor ze dus 11e is geworden. Hiermee stijgt ze van de 18e plek op de ranglijst naar de 13e bij de meisjes Kadetten. Een mooie stap richting de top10!

Floris speelde een soort knock-outsysteem waarbij de verliezer nog steeds doorspeelt voor de lagere plekken, elke wedstrijd is dus belangrijk. De eerste wedstrijd was tegen een speler die nu bijna alles wint in Landelijk A (en de 2e klasse senioren). Floris liet echter zien dit niveau te zijn ontgroeit en won overtuigend. Ook de tweede wedstrijd tegen een oud teamgenoot (100% landelijk A) ging naar Floris. Daarna was het alweer tijd voor een soort halve finale (winnaar naar finale, verliezer verder voor plek 3-6). Hierin trof hij de nr 2 geplaatst die net als Floris nu uitkomt in de landelijke senioren divisie (33% 2e divisie). Het werd een hoogstaande wedstrijd die uiteindelijk met een overtuigende game van Floris in 5 games beslist werd.
In de finale trof hij de nr 1 geplaatst die al meerdere matchpoints had overleefd en teamgenoten had moeten verslaan om de finale te halen. Floris begon overtuigend met 11-4, daarna kon hij helaas geen antwoord vinden op het bijna foutloze afwachtende spel van zijn tegenstander. Met 7-11, 13-15 en 6-11 verloor Floris de finale en werd dus 2e (van Nederland!). Hierdoor stijgt hij van de 5e naar de 2e plek op de Nederlandse ranglijst voor jongens Kadetten.