Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.

Nieuws

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Jasper Vilé
Ma 04 dec om 20:24 uur
Van de voorzitter: December, een maand van terugblikken
Het is alweer december, onze seizoen is al 3 maanden aan de gang. Reden genoeg om even tot zover terug te blikken. Lees alles over de bedrijvigheid rondom onze jeugd, gemeentezaken en meer.

Qua seizoen zijn we al 3 maanden verder en de najaarscompetitie is nagenoeg voor iedereen alweer voorbij. Terug naar het begin. We zijn dit seizoen begonnen met toch weer een aantal nieuwe leden. De trainingen raken vol. En het doet me goed dat een aantal nieuwe leden gelijk gestart zijn met competitiespelen. De één wint wat meer dan de ander, maar voor elk een leerzame ervaring.

Eindelijk is de subsidie voor ons jeugdplan formeel rond. Een belangrijke basis om verder te gaan met ons jeugdplan. Direct hebben we hiervoor een drietal kleine tafeltennistafels gekocht om wat meer 'fun'-factor te krijgen. Samen met Sportief Zeist zijn we intensief bezig geweest met de Sjors Sportief aanmeldingen en het voorbereiden van het kindertafeltennisfeest. Bij de beginnende jeugd, de groep van Jelle, lopen nu drie a vier kinderen rond die gebruik maken van Sportief Zeist. Jelle wordt bijgestaan, om de kinderen meer aandacht te geven, door John van Hoeven. John staat ons sinds vorig seizoen met raad en daad bij. Zo heeft hij de afgelopen maand vier clinics gegeven op een basisschool en start hij weer met vier clinics op een andere basisschool. Hierbij maakt John bijvoorbeeld ook gebruik van de kleine tafeltennistafels.

Allemaal mooie ontwikkelingen en we hopen hiermee een goede start te maken om op termijn weer een solide jeugdafdeling te krijgen binnen de club. Want wees nu eerlijk, we blijven toch trots op onze jeugd als we bijvoorbeeld lezen dat Floris en Elin, 'onze' jeugd, alweer de halve finale hebben gehaald van de NJM?

Zoals jullie gemerkt hebben, zagen of zien we wel eens hornaars, vlinders en / of motten in de zaal. Dit is niet prettig, maar gelukkig al lange tijd bekend bij de gemeente. Rentokil is zelfs ingeschakeld om dit te 'tackelen'. In ons laatste contact blijkt dit best nog een harde noot te kraken. We hopen, dat ze binnenkort succes zullen hebben.

Verder is het wat gemeentezaken nog redelijk rustig. Nog steeds geen enkel nieuws over de nieuwe elektronische deuren. Wel lijkt er een voorzichtige start gemaakt te gaan worden met het traject sportaccommodatie voor de binnensporten van Zeist. Over een paar weken ga ik even bijpraten met onze contactpersoon bij de gemeente en hoop dan meer te horen.

Waar het onrustig was en nu weer rustig (zo lijkt het), zijn de plannen van de NTTB om de competitieopzet te gaan veranderen. Nadat de leden direct de nieuwe plannen niet omarmden, heeft de NTTB een enquête gehouden onder leden en oud-leden over de wensen c.q. voorkeuren qua competitie-opzet. De resultaten van de enquête zijn bekend. Het merendeel van de leden wil alles houden zoals het is. De resultaten zijn ook besproken met de regiocompetitieleiders van Nederland, een meerderheid van hen stond ook niet achter het veranderen van de competitie-opzet. Het is een kwestie van één en één is twee, dat het niet verwonderlijk is dat op de laatste bondsraad geen woord wordt gerept (op de agenda en het verslag) over welk voorstel dan ook voor een andere competitie-opzet. Het lijkt erop dat de bond dit onderwerp even voor zich uit schuift. Voor hoe lang? Dat weten we niet.

Qua nieuws werd de laatste helaas beheerst door nieuws betreft het ontvallen van ons oud-lid Nico Agricola en lid Thon Backers. We wensen hun dierbaren veel liefde en kracht toe in deze trieste tijd.

De komende maanden zullen voor ons in het teken staan van het voorbereiden van het kindertafeltennisfeest, de nieuwjaarsborrel, de voorjaarscompetitie, de ZTTV clubkampioenschappen en de Open Zeister. Genoeg om naar uit te kijken, we hebben er zin in.

Toon alle actuele algemene nieuwsberichten