Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.

Nieuws

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Rens Boer
Ma 05 feb om 19:23 uur
Floris en Ellin soepel naar de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen
Hierbij een kort verslag van de halve finale van de NJM die op zondag 4 februari in Assen werd gespeeld:

Floris staat op de jeugdranglijst ondertussen op een 2e plaats en was het dus eigenlijk aan zijn stand verplicht om de tweedaagse finale (top12 van Nederland) net als de voorgaande jaren te gaan halen. Hij stond in een poule van 6 als eerste geplaatst en moest bij de beste 3 eindigen om door te gaan naar de finale. Na zijn eerste 9 games was het al gelijk duidelijk dat Floris niet van plan was de finale te gaan missen en met 3x 3-0 was hij al zo goed als zeker van een finaleplek. Toen ook de nummer 3 (nr 12 van Nederland) gemakkelijk werd verslagen was alleen de wedstrijd voor plek 1 (tegen de nr7 van Nederland) nog van belang. Deze ging niet vanzelf maar na een 1-2 achterstand en bij 2-2 zelfs een 0-4 en 4-9 achterstand wist Floris goed rustig te blijven en met 12-10 de groepswinst te pakken.

Ellin had het in de kwartfinale zeer goed gedaan waardoor ze nu een relatief makkelijke poule had. Ze is zelf de nr13 van Nederland dus ze zit net op het randje voor de finale (top 12). Ze stond 4e geplaatst in haar poule en de top4 zou zich ook voor de finale plaatsen.
De eerste twee wedstrijden (tegen nr6 en nr9 van Nederland) zat het dicht bij elkaar maar verloor ze met 1-3 en 0-3. Daarna revancheerde ze zich echter goed en wist ze van de nr 1 van de poule (nr 4 van Nederland) te winnen. Dit goede spel nam ze neem naar de ‘belangrijke’ wedstrijden om de top4 te halen en met 2x een soepele 3-0 (tegen de nr16 en nr24) werd de finaleplek veiliggesteld.

Voor Floris de zesde keer en voor Ellin de vijfde keer dat ze achter elkaar in finale staan, een enorm knappe prestatie!!!

De finale zal op 9 en 10 juni gespeeld worden in Panningen.

Toon alle actuele algemene nieuwsberichten