Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.
Vrijdag 06 september
ZTTV ALV 2019

Nieuws

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Rens Boer
Ma 18 feb om 14:24 uur
Ellin maakt favorietenrol waar en wint B-toernooi in Soest!

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zondag vertrokken Ellin, Kasper en ondergetekende naar het B-jeugdranglijsttoernooi van Soest. Hierbij een verslag van de dag:

Jaarlijks worden er drie B-toernooien gehouden. Spelers die een B licentie hebben (ongeveer de nr. 26-100 van NL bij de jongens en nr. 21-60 van NL bij de meisjes) kunnen, als ze dit toernooi winnen, een A licentie verdienen.

Kasper staat 43e op de B-ranglijst en had dus een zware poule. Met twee landelijk A spelers was doorgaan naar de knock-outfase (nr 1 en 2 door) vooraf al behoorlijk lastig. Helaas speelde Kasper niet echt lekker en verloor hij (weliswaar heel veel games nipt) alle wedstrijden in de poule en eindigde daarmee op een 5e plaats.

Ellin had een beduidend makkelijkere poulefase. Ze staat 4e op de B-ranglijst en met vier gemakkelijke overwinningen in de poule tegen oa de nr7 was een plek bij de laatste 8 al veiliggesteld. De laatste wedstrijd in de poule was dus voor de groepswinst tegen een meisje die net als Ellin alles had gewonnen en ook in de 2e klasse senioren uitkomt. Ellin nam redelijk gemakkelijk een 2-0 voorsprong maar daarna wist haar tegenstander het zeer knap om te draaien en twee behoorlijk dikke games werden verloren. De laatste game herpakte Ellin zich echter goed en met 11-5 werd een plek bij de laatste 4 (bye in de kwartfinale) veiliggesteld.

In de halve finale mocht Ellin tegen de nr2 van de B-ranglijst. Ellin begon weer uitstekend en wist de eerste 2 games overtuigend te winnen. Toen er echter twee games nipt naar haar tegenstander gingen en ook de andere halve finales al waren geƫindigd waren alle ogen op de laatste game gericht. Ellin liet zich echter niet afgeleiden en wist de gehele game een kleine marge te behouden en met 11-8 was de finaleplaats binnen!

In de finale mocht Ellin tegen de nr8 van de ranglijst die een zeer goede dag had en al een aantal hoger geplaatste speelsters had verslagen. Ellin speelde echter weer heel geconcentreerd en ondanks een kleine achterstand in de eerste game wist ze deze toch met 12-10 te winnen. De tweede game was ook zeer spannend maar ook die ging nipt naar Ellin (11-9). De laatste game was de tegenstand gebroken en wist Ellin met 11-3 de finale te winnen! Hierdoor heeft ze weer (net als de afgelopen 5 jaar) een A-licentie en mag ze zich de komende 3 jaar meten met de beste 20 meisjes in oudste leeftijdscategorie (tot 18).

Toon alle actuele algemene nieuwsberichten